22 November 2009

The wedding planner

Har ni sett filmen "27 dresses"? Det har jag inte och jag är inte säker heller att den är bra. Men när jag såg trailern, jag kände igen mig med tjejen. Basically, hon är alltid brudtärna till alla sina vänner som gifter sig den ena efter den andra men hennes tur kommer aldrig. Därirfrån kommer de 27 klänningar...

Jag har inte 27 klänningar, har aldrig varit bridesmaid men jag har ändå varit bjuden på ett flertal bröllop. Det började i juli 2004 i Provence med 40 eller 45 grader och min kusin som gifte om sig men en underbar italiensk tjej, Silvia. Sen dess har det bara fortsatt och varje år är jag bjuden till 2, 3 eller 4 bröllop. Och jag åker till de flesta eftersom det är nära vänner eller min bror eller nån kusin. Alltid lika roligt. Alltid singel men det är en annan femma...

Och jag är en tjej, en riktig tjej. Därför kan jag inte låta bli att kolla på alla detaljer och tänka "det här gillar jag", "det här vill jag också göra på mitt bröllop", "usch nej, det där var full", osv osv. Jag kan allt om klänningar, buketter, hemmagjorda inbjudningar, menyer, teman till borden... Därför började tänka för ungefär 2-3 år sen, när jag pratade men min god vän Maria Elena om att starta ett eget företag, att jag skulle kunna göra nånting i bröllop-industrin. Men jag visste inte exakt vad. Och sen var jag inte riktigt redo att hoppa än.

För lite mer än ett år sen, introducerade Maria Elena mig för Maite som nu är också en väldigt nära vän. I år har Maite startat ett bolag som heter Bröllopia och som uppenbarligen har att göra med bröllop. Inte alls vad jag hade tänkt mig men väldigt smart tycker jag.

Bröllopia är en sökmotor om bröllop. The google of just bröllop kan man säga. Man kan leta efter kategori (blommor, catering, fotograf, osv) eller efter stad. Sen kan folk lämna omdöme om de olika företag vilket kan hjälpa dig om du inte har nån koll. Som jag, hahaha! ;)
Sajten är väldigt enkel att använda, man använder sig om sin facebook-profil så att man slipper registrera en femtielfte konto. Sen kan man spara sina favoriter. På det sättet har man en "one-stop shop", man samlar allt info på sitt bröllopia-konto och det kan vara smidigt eftersom det finns tydligen en heeeel del att göra. Fråga alla par som håller på och förbereder sitt bröllop, alla kommer att berätta samma sak: så mycket att göra, det tar så mycket tid, bla bla bla. Well, nu kan bröllopia hjälpa dem!

Nu är jag fortfarande låååångt ifrån dagen då jag gifter mig, sen vet jag inte om jag kommer att gifta mig i Sverige men om jag nånsin gör det, då ska jag säkert behöva bröllopia. Check it out folks!


1 comment:

  1. Cool lösning. Och jag tror nog att du får stå brud en dag, Lorraine.

    ReplyDelete